Home Гроші Планується, що реконструкція і будівництво Північного обходу триватиме близько 2 років

Планується, що реконструкція і будівництво Північного обходу триватиме близько 2 років

138

Сьогодні, 26 січня 2017 року, голова облдержадміністрації Ігор Гундич зібрав робочу нараду щодо будівництва масштабного проекту – Північного обходу – реконструкції автомобільної дороги Київ-Чоп М-06.

«Ми впритул наблизилися до будівництва Північного обходу. Кабмін погодив відведення земельних ділянок, але тепер потрібно над цим працювати. Проект масштабний, всеукраїнського рівня і є важливим не тільки для нашої області», – акцентував керівник області.

Нагадаємо, на минулому тижні голова ОДА доповідав на засіданні Кабміну, де погоджено зміну цільового призначення земельних ділянок для ведення будівництва.

Для проекту необхідно відвести 79,7 га землі. На сьогодні вже відведено 37,2 га. У стадії відведення лісові ділянки ДП «Житомирське лісове господарство» – 24,2 га, ДП «Червоноармійський Лісгосп АПК» – 12,1 га та земельні ділянки приватної власності – 6,2 га.

Як повідомляє прес-служба ОДА, Для відведення ділянок ДП «Червоноармійський Лісгосп АПК» необхідно рішення обласної ради. Всі необхідні матеріали будуть подані на чергову сесію.

У процесі вирішення перебуває питання передачі земель Житомирською райдержадміністрацією у постійне користування Службі автодоріг в області. Ведеться розроблення та погодження технічної документації на 28 ділянок, що будуть викуплені у добровільному порядку. Є жителі, які погоджуються на обмін.

Керівник області наголосив: «Даю доручення райдержадміністрації до 1 травня провести обмін земельних ділянок. Вирішуйте питання. Це не має стати на заваді такого масштабного проекту».

Планується, що реконструкція і будівництво триватиме близько 2 років. Ще рік дається підряднику на виправлення недоліків, якщо вони виникатимуть.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here