Home Гроші На Житомирщині за перевантаження великогабаритного транспорту перевізники мають заплатити 32 тисячі євро

На Житомирщині за перевантаження великогабаритного транспорту перевізники мають заплатити 32 тисячі євро

103

З 1 квітня поточного року спеціалісти Укртрансбезпеки у Житомирській області вже нарахували автомобільним перевізникам за перевантаження великогабаритного транспорту 32 тисячі євро.

Про це повідомив начальник управління Укртрансбезпеки в області Юрій Осіпов   3 серпня під час наради з керівниками підприємств добувної та каменеобробної промисловості.

    «З 1 квітня 2017 року на автодорогах області розпочався великоваговий контроль. На сьогодні перевірено більше 3 тисяч автомобілів, з яких у 96 – перевищено вагові параметри. З початку перевірок спеціалісти вже нарахували автомобільним перевізникам за проїзд 32 тисячі євро. Близько 300 тисяч гривень стягнуто до державного бюджету», – зазначив Юрій Осіпов.

За його словами, на сьогоднішній день відповідальність за перевезення з перевищенням вагових параметрів несе автомобільний перевізник. Але найближчим часом Верховна Рада має внести зміни в законодавство, де буде передбачено відповідальність вантажовідправника і вантажоотримувача.

Начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму ОДА Роман Крисюк звернувся до підприємців і наголосив: «Ми не створюємо вам перепони, а хочемо, щоб ви розвивалися, тому що чітко розуміємо, що без бізнесу загине економіка області. Але всі мають бути в однакових умовах, тоді розвиватиметься здорова конкуренція. Хочеш везти більше – плати».

Довідково: У липні 2017 року управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму ОДА закупило пересувний ваговий комплекс, який використовується на автомобільних дорогах загального користування області. На нього було виділено 190 тисяч гривень з обласного бюджету.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here