Home Гроші На Житомирщині створили комунальне підприємство, яке займатиметься збиранням та утилізацією відходів

На Житомирщині створили комунальне підприємство, яке займатиметься збиранням та утилізацією відходів

109

 Депутати обласної ради прийняли рішення про створення двох комунальних підприємств – «Надра Житомирщини» та «Еко-сервіс».

Підприємство «Надра Житомирщини» займатиметься видобувною, геологорозвідувальною, виробничою, торгівельною та будь-якої іншої господарської та підприємницької діяльності, що не суперечить чинному законодавству України; добуванням, переробкою піску, пісчано-гравійної, цегельно-черепичної сировини, торфу та інших нерудних корисних копалин, виготовлення і реалізація продукції на їхньої основі; виробництвом та реалізацією будівельних матеріалів, вапна, гіпсових сумішей, буто-щебеневої продукції та  залізобетонних виробів тощо;  розробленням родовищ корисних копалин місцевого та загальнодержавного значення; видобуванням дорогоцінного та напівдорогоцінного каміння, у т.ч. бурштину та інше.

Основними напрямками комунального підприємства «Еко-сервіс» є збирання, купівля, приймання, зберігання, оброблення, перевезення, реалізація і постачання, видалення відходів, їхня утилізація, розміщення відходів на спеціальних полігонах, а також надання інших послуг у цій сфері; будівництво та утримання полігонів, спеціально обладнаних місць (сховищ) для накопичення та зберігання або видалення та утилізації відходів у т.ч. небезпечних; збирання, переробка твердих та рідких відходів виробництва, у т.ч. що містять дорогоцінні метали й дорогоцінне каміння та їх брухту, виготовлення і реалізація продукції на їх основі та інша діяльність, що  спрямована на покращення екологічної ситуації та отримання додаткових доходів.

Своїми рішеннями місцеві самоврядці затвердили статути підприємств та статутні капітали по 150 тис грн для кожного підприємства.

Прес-служба обласної ради

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here