Home Гроші На реконструкцію доріг в Житомирській оласті витратять кошти від перевиконання надходжень митних...

На реконструкцію доріг в Житомирській оласті витратять кошти від перевиконання надходжень митних платежів

114

У рамках «дорожнього» експерименту з фінансового забезпечення реалізації заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування, за яким 50% від суми перевиконання надходжень митних платежів перераховуються на реконструкцію доріг.

Протягом січня-листопада 2017 року Житомирською митницею ДФС забезпечено понад 260 млн. грн.

Найбільше коштів було акумульовано у квітні–червні – 105 млн. грн., липні-вересні – майже 150 млн. грн., які направлені із державної казни до спеціального фонду бюджету Житомирщини.   

Пілотний проект був запроваджений з 01.09.2015 по 01.01.2018 відповідно до п.33 Закону  ВР України, від 20.12.2016  № 1789-VIII "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України" і на сьогодні він став загальнонаціональним.

Результатом впровадження експерименту стали ефективні зміни у покращенні інфраструктури кожного регіону та розвиток дорожнього будівництва в Україні.

З метою продовження успішної дії митного експерименту народні депутати України, представники міжфракційного об’єднання «За Житомирщину» направили депутатське звернення до Прем’єр-міністра України В. Гройсмана з клопотанням про його продовження у 2018 році.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here