Home Гроші Майже 50 млн грн отримали жителі Житомирщини за економію газу та...

Майже 50 млн грн отримали жителі Житомирщини за економію газу та електроенергії

118

 За економію газу та електроенергії у 2016/2017 опалювальному періоді 76,5 тисяч домогосподарств отримали 49,9 млн грн, що становить майже 93% від загальної кількості осіб, які подали заяви на монетизацію субсидій.

 
Про це повідомляє департамент праці та соціального захисту населення ОДА.
 
«Станом на 4 грудня 76,5 тисяч домогосподарств області отримали 49,9 млн грн компенсації за зекономлені субсидії. Це 92,6% від загальної кількості осіб, які подали заяви на монетизацію субсидій – 82,6 тис. жителів. Загальна відшкодувань складає 53,8 млн грн. Максимальна грошова виплата енергоощадним родинам становить 135 грн за зекономлену електроенергію, якщо цей ресурс використовується для опалення, та 700 грн за економію газу», – йдеться у повідомленні.
 
Монетизація частини зекономлених субсидій передбачає грошову виплату енергоощадним родинам – еквівалент вартості зекономлених 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу.
 
За інформацією департаменту, наразі у Житомирській області субсидію отримують 263,5 тис. родин, що становить 56% від усіх домогосподарств. Тоді як в аналогічний період минулого року ця кількість становила 252,8 тис. родин.
 
Додаткову інформацію можна отримати за телефоном «гарячої лінії»: (0412) 24-14-08.
 
Нагадуємо, субсидії на новий опалювальний сезон переоформлюються автоматично та розраховуються, виходячи з доходу зареєстрованих у будинку (квартирі) осіб і оформлюється на будь-кого з членів сім’ї. Наявність заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги не впливає на визначення права на призначення субсидії.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here