Home Гроші «Має бути більше корів у селі та менше «свиней» при владі», –...

«Має бути більше корів у селі та менше «свиней» при владі», – Олег Ляшко. ВІДЕО

338

 На Житомирщині вже 10 років успішно працює ПП «Галекс-Агро» – лідер в країні  серед сільськогосподарських підприємств, які займаються органічним рослинництвом, тваринництвом та переробкою власної продукції.  

«Галекс-Агро» обробляє  тисячі гектарів   земель у Новоград-Волинському районі, які сертифіковані Швейцарським інститутом екологічного маркетингу та українською сертифікаційною компанією «Органік стандарт».
 
У господарстві утримується  майже три тисячі  голів великої рогатої худоби лише породи м’ясо-молочний симентал, яка найкраще підходить для органічного тваринництва.  За словами генерального директора  Олександра Ющенка, мета підприємства – створити в Україні умови для розвитку ринку органічної продукції. Таке виробництво сприяє відтворенню земель та поліпшенню їх складу, задоволенню потреб вітчизняних та закордонних покупців якісною продукцією, яка має усі необхідні сертифікати й знаки якості.

Про все це говорили 13 червня у рамках візиту на фермерське господарство «Галекс-Агро» лідера Радикальної партії, народного депутат ВРУ Олега Ляшка. Разом з керівником він оглянув приміщення, в яких утримуються тварини та здійснюється процес доїння корів, що обслуговують лише два оператори. Також йому показали «молодняк» і пасовище. Ющенко зауважив, що для досягнення найбільш високої якості продукції в  «Галекс-Агро» працює велика кількість співробітників, які ретельно контролюють кожен етап тваринництва і вирощування злакових культур.

«Така краса має бути в кожному українському селі, бо корова – це добробут, заробіток, можливість годувати дітей і сильна економіка країни, – зауважив після екскурсії фермою Олег Ляшко. –  Корова – це ключ до нашої сили, який всі шукають і не бачать. Мене всі питають, чому я так багато уваги приділяю коровам, а я вважаю, що це наша національна ідея. В цих телятках – майбутнє України. 
 
Має бути більше корів у селі та менше «свиней» при владі. Сьогодні  вони  сміються з корів, а завтра будуть сміятися з людей. Нам пропонують торгувати землею замість того, щоб відновлювати тваринництво, сільське господарство та агропереробку. Для латифундій і транснаціональних корпорацій, які куплять нашу землю, головне – це швидкий заробіток. А селяни і далі будуть бідними, маючи такі багатства у своєму розпорядженні. Потрібно вміло керувати, а не розпродувати і  грабувати. Наша політика – це державні програми відновлення тваринництва, робочі місця в селі, можливість  реалізувати  свою продукцію. 
 
Ми  робимо усе, щоб за державні кошти селянам встановлювали доїльні апарати, холодильні установки, давали дешеві кредити. Тому що земля продається раз, а тваринництво – це завжди дохід і гідне життя українців».
 
Політик поспілкувався із  працівниками ферми, мешканцями села Городище та спробував органічну продукцію «Органік Мілк» – першого в Україні заводу із виробництва органічної молочної продукції, який має повний завершений цикл.
 
Молоко, кефіри, йогурти, сири й сметану  вітчизняного виробництва експортують за кордон. Наразі компанія займає авангардні позиції у формуванні та розвитку цивілізованого ринку органічної продукції, популяризації культури споживання органічної молочних виробів.

 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here