Home Гроші Депутат Андрушівської райради підтримав рішення про виділення йому 150 тисяч на підприємницьку...

Депутат Андрушівської райради підтримав рішення про виділення йому 150 тисяч на підприємницьку діяльність

107

 Бердичівською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді справи про вчинені депутатом Андрушівської районної ради адміністративні правопорушення, передбачені ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП.

Постановою Андрушівського районного суду депутата визнано винним у вчиненні правопорушень, пов’язаних з корупцією та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3400 грн.

Йдеться про те, що відділом освіти Андрушівської райдержадміністрації у вересні 2015 року укладено з фізичною особою-підприємцем договір підряду на будівництво котельні Івницької загальноосвітньої школи.


Згодом, у лютому 2016 року, на черговому засідання сесії Андрушівської райради, з метою завершення будівництва котельні, вирішувалося питання щодо виділення додаткових коштів на суму 150 тис грн для оплати робіт.  
 
Проте, під час розгляду зазначеного питання, депутат райради, який сам є суб’єктом підприємницької діяльності та виконував підрядні роботи, проголосував за позитивне вирішення цього питання. 


Таким чином, депутат порушив вимоги щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, а саме, не повідомивши сесію районної ради про реальний конфлікт інтересів, взяв участь у голосуванні щодо виділення йому як підприємцю коштів із бюджету.
 
Прес-служба прокуратури Житомирської області
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here