Home Гроші Бюджет міста Житомира на 2017 рік: загальна характеристика

Бюджет міста Житомира на 2017 рік: загальна характеристика

163

Під час II пленарного засідання 16 сесії міської ради, 21 грудня, депутати затвердили міський бюджет на 2017 рік.

Як регламентує Бюджетний кодекс України, у вересні 2016 року розпочалась підготовка проекту міського бюджету 2017 року. Вперше виконавчий комітет міської ради розглянув та схвалив проект бюджету міста Житомира на 2017 рік 2 листопада поточного року. Про це повідомляють на сайті міськради.

Всього обсяг міського бюджету становить 2 334,5 млн грн, загального фонду – 2 281,2 млн грн, спеціального фонду – 53,3 млн грн.

Видатки загального фонду, без урахування соціальних субвенцій, зростають на 22,9 % порівняно з минулим роком. Мінімальна заробітна плата становить 3 200 грн. У наслідок цього у 1,5 рази збільшується фонд оплати праці працівників бюджетної сфери.

З державного бюджету буде виділено у повному обсязі ресурс для фінансування оплати праці педагогам. По сфері охорони здоров’я проблема залишається: дефіцит – 69 млн грн.

Разом з тим, на 2017 рік міський бюджет отримав додаткове навантаження в сумі 105 млн грн. у вигляді обов’язку утримувати за рахунок власних коштів загальноосвітні навчальні заклади, крім виплати заробітної плати педагогам. Енергоносії закладів охорони здоров’я охорони здоров’я також мають фінансуватися за рахунок коштів бюджету міста, на що потрібно спрямувати 27,7 млн грн.

Залишається не визначеною ситуація щодо фінансування професійно-технічних училищ.

Також передбачено напрямки, фінансування яких буде здійснюватися безумовно: 9,1 млн грн для реалізації проектів у рамках «Бюджету участі», 8,7 млн грн на повернення кредитних зобов’язань про кредиту «НЕФКО», 0,9 млн грн фінансове забезпечення Міського інформаційного центру та 1,360 млн грн на експерту оцінку технічного стану ліфтів.

З розглядом міських цільових програм та програм соціально-економічного розвитку на наступний рік у 2017 році будуть розподілятися 295 млн грн.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here