Home Гроші Бізнесменам Житомирщини представили ліберальний Податковий Кодекс

Бізнесменам Житомирщини представили ліберальний Податковий Кодекс

117

 У головному управлінні Державної фіскальної служби Житомирської області  відбувся круглий стіл з приводу обговорення проекту ліберального Податкового Кодексу України, розробленого Асоціацією платників податків України за допомогою українського бізнесу. До Житомира приїхала команда АППУ на чолі з Президентом Гріголом Катамадзе.

У заході також узяв участь начальник ГУ ДФС у Житомирській області Олександр Лавров, а також представники громадськості та бізнесу Житомирської області.

«Податкова система в Україні не відповідає вимогам сьогодення, а тому потребує змін, – зазначив Грігол Катамадзе. – Ліберальний кодекс важливо прийняти принаймні за 6 місяців до нового фіскального року, щоби бізнес встиг підготуватися до роботи за новими правилами». 

Пояснюючи головні засади нового ПК, Грігол Катамадзе зазначив: «Серед пропозицій – залишити 9 з 13 наразі існуючих податків: 5 загальнодержавних та 4 місцевих. Також ми пропонуємо об’єднати два податки в один: податок на доходи фізичних осіб і єдиний соціальний внесок, і з 1 січня, разом із введенням у дію ліберального Податкового Кодексу, встановити його на рівні 32% з поетапним скороченням до 2020 року до 20%».   

Також Г.Катамадзе зазначив, що у ліберальному ПК передбачено разом із вступом його в дію оголосити нульове декларування: «Кожен громадянин України задекларує все, що у нього є, і до нього не буде ніяких запитань з боку держави. Держава визнає все, що людина задекларує як зароблене законно. Це буде добровільне декларування, і людина не буде сплачувати податок на те, що вона задекларувала».     

Підприємці гаряче дискутували під час зустрічі. Фахівці АППУ наголосили, що до середини квітня вони зустрічаються з представниками бізнесу по всій Україні та приймають зауваження і пропозиції. Потім ліберальний ПК внесуть до Верховної Ради України з тим, щоб він був прийнятий і вступив у дію вже з 1 січня 2018 року. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here