Home Гроші Біля ”Житомиробленерго” протестували проти високих тарифів на комунальні послуги. ФОТО

Біля \”Житомиробленерго\” протестували проти високих тарифів на комунальні послуги. ФОТО

222

Кілька представників анархо-руху  «Chaotic Good» зранку 9 жовтня влаштували акцію протесту під стінами   "Житомиробленерго".


Таким чином активісти  намагалися привернути увагу  громадськості до подорожчання комунальних тарифів, яке відбувається на фоні масової бідності.


Кажуть, що за даними ООН, 4 з 10 жителів України витрачають 60% своїх сімейних бюджетів на їжу та оплату комунальних послуг.


Останнім часом ситуація через війну на Сході  лише погіршилися, але це не спиняє владу та капіталістів, які виступають спільним фронтом і роблять кроки, які здорочжують вартість життя для широких верств населення.


Хлопці та дівчата з «Chaotic Good» вважають неприпустимим комерціалізацію сфери соціальних послуг та політику введення “економічнообгрунтованих” тарифів, жертвами яких стають прості громадяни.


З гаслом “Ні економії на людях!” активісти із вивернутими пустими кишенями вимагали скасувати підвищення всіх комунальних тарифів, розпочати опалювальний сезон у жовтні, залучати  трудові колективи та  організації до процедури формування комунальних тарифів та, в цілому, до управління підприємствами галузі. У перспективі  це все передбачає  перехід до нульових тарифів та повної оплати комунальних послуг з бюджету.

Активіст Валерій поділився, що подібний захід цього ж дня провели і в столиці, але там учасників планується більше. Водночас, якщо влада й надалі не реагуватиме на зауваження простих  громадян, готові зібрати  і в Житомирі чисельну акцію.


"Чиновники постійно заявляють про впровадження економії, але самі цього не дотримуються. Ви погляньте на передвиборчу кампанію наших кандидатів у нардепи. Сотні тисяч ідуть на агітацію, борди, листівки і це в той час, коли в країні війна, а більшій частині населення буквально доводиться виживати після оплати усіх комунальних послуг, – відзначив Валерій. – Це не припустимо, що для людей, які споживають більше 150 одиниць електроенергії, збільшують вартість оплати".


З собою активісти принесли плакати із закликами до влади, роздавали листівки перехожим.


Юлія ДЕМУСЬ
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here