Home Гроші Альтернативні джерела енергії на Житомирщині

Альтернативні джерела енергії на Житомирщині

206

В Житомирській ОДА 3 березня відбувся семінар на тему "Поширення досвіду заміщення газу альтернативними видами палива та розвитку сфери ВДЕ", організаторами якого виступило державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України.

Цей проект спрямований на поширення досвіду виробництва теплової та електричної енергії з альтернативних джерел, стимулювання та впровадження проектів у сфері ВДЕ.

Житомир є першим містом, яке було обрано для того, щоб популяризувати такий напрямок, як заміна газу іншими видами палива та розвиток відновлювальних джерел енергії.

Начальник Управління заміщення традиційних видів палива Держенергоефективності Юрій Шафаренко зауважив: «Ціль семінару – це розповсюдження нашого та міжнародного досвіду. На сьогодні ми активно займаємось заміщенням газу, тому що Україна є залежною від цього ресурсу. За останні три роки було переведено 205 котелень, які працювали завдяки газу на альтернативні види палива».

Данський уряд підтримує Україну і намагається допомогти у реалізації цілей її енергонезалежності. Це покращить не лише держану політику та національну безпеку країни, а й економіку, тобто заощадить ресурси держави.

Головний радник Українсько-Данського енергетичного центру Андерс Крістенсен розповів про плани на Україну: «Ми працюємо, спираючись на наш досвід. Данія отримала енергонезалежність від нафти протягом 40 років. Для вашої країни це також довгий процес, який може зайняти декілька декад, але починати вже потрібно зараз. Влада моєї держави, в свою чергу, допоможе у досягненні вашої мети».

Віталій САВІН

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here